UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Glavna jela

KOBASICE OD BATATA

KOBASICE OD BATATA, KELJA I KUPUSA

(oko 10 kg kobasica)

Potrebno:

1 dl suncokretovog ulja

8 režnja češnjaka usitnjena

1 svežanj peršinovog lista, usitnjenog

3 glavice kelja srednje veličine, narezanog na kockice

1 glavica kupusa srednje veličine, narezanog na kockice

4 lovorova lista

1 kg prosa

500 g margarina

3,5 kg batata s narančastim mesom, oguljenog i izrezanog na kockice

3,5 kg batata s bijelim mesom, oguljenog i izrezanog na kockice

½ češnjaka, usitnjenog

2 žlice kadulje, sušene

500 g griza

1 vrećica sušenog vlasca

½ žličice muškatnog oraščića, mljevenog

2 i ½ žlice soli

1 žličica papra

3 žlice Vegete 1

0 m tankih crijeva za kobasice

1 žlica papra u zrnu

7 – 8 lovorovih listova

1 žlica majčine dušice, sušene

Priprema:

 

U vodi zasoljenoj s 1 žlicom soli kuhajte proso 10 minuta, tako da bude napola kuhan. U većem loncu zagrijte ulje, dodajte 4 režnja češnjaka i peršinov list te lagano popržite.

Dodajte kelj, kupus i lovorov list te pirjajte 5 minuta.

Dodajte 4 režnja češnjaka i 1 žlicu soli te pirjajte 3 minute, odnosno dok kelj i kupus ne budu polumekani.

Maknite s vatre. U većem loncu rastopite margarin, dodajte kadulju i pržite je 10 sekundi.

Dodajte batat i pržite 3 minute. Dodajte ½ žlice soli, 1 žlicu Vegete, ½ češnjaka, 1 žličicu papra te pržite 5 minuta.

Dodajte batat kelju i kupusu te ih propasirajte štapnim mikserom.

Dodajte proso, griz, vlasac i muškatni oraščić te dobro promiješajte. Po želji dodajte još soli i papra, a zatim ostavite nadjev da odstoji 1 sat.

Punite crijeva tako da budu srednje tvrda. Obavezno zavežite krajeve kobasica kako nadjev tijekom kuhanja ne bi iscurio. U većem loncu zakuhajte vodu, dodajte 2 žlice Vegete, 7 – 8 lovorovih listova, papar u zrnu i majčinu dušicu te kuhajte 5 minuta.

Smanjite vatru, stavite kobasice u vodu i kuhajte ih 10 – 15 minuta na laganoj vatri, pazeći da voda ne ključa prejako kako crijevo ne bi popucalo. Izvadite kobasice iz vode, ostavite ih da se ohlade i spremite u hladnjak.

Prije nego što poslužite kobasice popržite ih na ulju. Poslužite ih s umakom načinjenim od kiselog vrhnja, hrena i usitnjenog češnjaka.  

 

Vidi: RECEPTI/NAMIRNICE/batat

Now I suggest going to the site ( FreePornHq.Net ) and have a good time you'll find, of course, in the meantime, to please you even more you offer different language options, for example, for German ( Freier Porno ) you may come to the address. But, of course, not just German Portuguese service offer like as T ( Pornografia Grátis ) that the point is to provide enjoyment and to enjoy our page we enjoy doing anyway. Of course, you also we haven't forgotten about that Russian in Russia ( бесплатно порно ) address of our service you can get. In the meantime, our industry is important one of the visitors, we haven't forgotten them either, we have prepared a pretty nice area for the Japanese in this field we hope you'll be glad you our in the Japanese ( 無料ポルノ ) connection using the Japanese, you will be able to get service. We don't have the blog in your opinion? Of course, there's our blog that details more clearly with our content we aim to achieve so to achieve this, se ( Hd Porn ) a snapshot of all the content we have added to our site address address address and are constantly changing as this is given we hope that you'll enjoy our blog. Finally, I want to pass our address to your plurk to address this, we have also updated the snapshot if you want to reach ( Free Porn ) and click the link contact us at the address you instant content update, as well as quality that you can continuously Follow us and a world-renowned social networking plurk to encourage our followers at we hope you will be pleased with all the services. Hopefully you'll have a nice time.