UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Prehrana
Hrvatski recesijski tanjur!
- Detalji
- Objavljeno Subota, 17 Ožujak 2012 16:33
- Hitovi: 4207
Utrošene količine prehrambenih proizvoda i pića, statistika
Objavljeno, tjedni magazin Forum br. 10, studeni 2011.
U recesiji štedimo čak i na kruhu
količine prehrambenih proizvoda i pića u kućanstvima (godišnji prosjek po članu kućanstva).Hrvatski recesijki tanjur!
Najnoviji rezultati istraživanja Državnog zavoda za statistiku otkrivaju kako se „hrvatski tanjur“ tijekom krize praznio, a naši su jelovnici i prehrambene navike postali sve siromašniji i jednoličniji.
Kako smo se hranili recesijske 2010. Godine, a kako tri godine prije, pročitajte u opsežnom članku u tjednom magazinu Forum i pogledajte grafikon potrošnja namirnica po glavi stanovnika.
Generalo i dalje Hrvati se hrane loše, a u krizi prehrana nam se još i dodatno pogoršala.
Osiromašeni grašani štede na hrani, pa pak i onoj najjednoličnijoj.Kruh i krumpir“potukli“ voće i sve zdrave namirniceProsječni član hrvatskog kućanstva godišnje pojede više od 70 kg kruha i više od 40 kg krumpira. Ipak, potrošnja kruha i pekraskih proizvoda je u krizi (s poskupljenjima) postupno padala, što znači da smo počeli štedjeti čak i na kruhu.
Prosjek potrošnje mesa u četiri godine
Meso peradi „vodilo“ je od 2007. do 2009. godine a prošle je godine „tron“ pripao svinjetini!
Cijeli tekst (autorice Nevenka Mikac i Diana Glavina) pogledajte u nastavku.
http://www.forum.tm/clanak/u-recesiji-stedimo-cak-i-na-kruhu-134