Glavna jela

Varivo od heljde i graška

  • Ispis

Sastojci:

1 šalica heljde;

2 šalice kuhanog mladog graška (ili konzerviranog);

100 grama šampinjona;

1 mala zelena paprika;

1 jaje;

1 glavica crvenog luka;

2 žlice maslinovog ulja;

50 g sira ementalera; (ili parmezan);

1 režanj češnjaka;

malo soli; 

Priprema:

Heljdu skuhajte. U većoj zdjeli ugrijte ulje i na njemu prpirjajte nasjeckani luk s malo vode, dok ne ostakleni. Dodajte očišćene i narezane šampinjone i papriku narezane na komadiće. Promiješajte i pirjajte još 10-tak minuta. Dodajte grašak, istisnut češnjak i umutite jedno jaje, posolite dodajte vode po potrebe i lagano kuhajte na tihoj vatri.

Kad je jelo skoro gotovo dodajte kuhanu heljdu. Istresite u visoku porculansku zdjelu i posipajte sa sirom narezanim na kockice (a može i parmezanom)! Ukrasite peršunovim ili celerovim listićima!Dobar tek!

 

Ostali recepti od heljde!

 

 

 

Knjiga: «Vegetarijanska kuhinja», Ljubomir  i Marija Grubor,  Zagreb, SNL. 1989.