UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
Varivo od heljde i graška
- Detalji
- Objavljeno Utorak, 26 Listopad 2010 18:42
- Hitovi: 8367
Sastojci:
1 šalica heljde;
2 šalice kuhanog mladog graška (ili konzerviranog);
100 grama šampinjona;
1 mala zelena paprika;
1 jaje;
1 glavica crvenog luka;
2 žlice maslinovog ulja;
50 g sira ementalera; (ili parmezan);
1 režanj češnjaka;
malo soli;
Priprema:
Heljdu skuhajte. U većoj zdjeli ugrijte ulje i na njemu prpirjajte nasjeckani luk s malo vode, dok ne ostakleni. Dodajte očišćene i narezane šampinjone i papriku narezane na komadiće. Promiješajte i pirjajte još 10-tak minuta. Dodajte grašak, istisnut češnjak i umutite jedno jaje, posolite dodajte vode po potrebe i lagano kuhajte na tihoj vatri.
Kad je jelo skoro gotovo dodajte kuhanu heljdu. Istresite u visoku porculansku zdjelu i posipajte sa sirom narezanim na kockice (a može i parmezanom)! Ukrasite peršunovim ili celerovim listićima!Dobar tek!
Knjiga: «Vegetarijanska kuhinja», Ljubomir i Marija Grubor, Zagreb, SNL. 1989.