SALATA SA SIROM NA „FRANCUZU“
Sastojci:
sir (edamer, trapist, ovčji ili po izboru);
francuski kruh („francuz“ ili „bageta“);
zelena salata;
radič;
orasi;
senf,
ocat, začini po želji;
Postupak:
Izrežite sir na šest (ili više komada) debljine oko 0,5 cm i stavite ih na kriške „bageta“ (koliko kriški bageta toliko i sira). Položite ih na lim za pečenje i kratko zapecite da se sir otopi. U međuvremenu dobro izmiješajte senf, ocat i začine dok smjesa ne postane glatka. Dodajte maslinovo ulje uz miješanje. Ulijte smjesu u posudu u kojoj ćete servirati salatu, dodajte listove zelene salate i radiča, narezane orahe i masline pa dobro izmiješajte. Poslužite uz prepečeni kruh i sir.
Izvor: Metro/Gastro/instyle/prijedlozi coolinarika.com
Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008.