Salate

SALATA SA SIROM NA „FRANCUZU“

  • Ispis

SALATA SA SIROM NA „FRANCUZU“ 

             

Sastojci:

sir (edamer, trapist, ovčji ili po izboru);

francuski kruh („francuz“ ili „bageta“);

zelena salata;

radič;

orasi;

senf,

ocat, začini po želji; 

 

Postupak:

Izrežite sir na šest (ili više komada) debljine oko 0,5 cm i stavite ih na kriške „bageta“ (koliko kriški bageta toliko i sira). Položite ih na lim za pečenje i kratko zapecite da se sir otopi. U međuvremenu dobro izmiješajte senf, ocat i začine dok smjesa ne postane glatka. Dodajte maslinovo ulje uz miješanje. Ulijte smjesu u posudu u kojoj ćete servirati salatu, dodajte listove zelene salate i radiča, narezane orahe i masline pa dobro izmiješajte. Poslužite uz prepečeni kruh i sir.

 

Izvor: Metro/Gastro/instyle/prijedlozi coolinarika.com

 

Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008.