Objavljeno u 24.sata/recepti
SALATA OD PILETINE, GLJIVA I TIKVICA
Sastojci:
40 dkg pilećih prsa;
3 tikvice;
25 dkg gljiva (mogu biti šampinjoni ili bukovače);
rikola;
bućino ili maslinovo ulje;
sol, papar; luk, češnjak - po želji;
Priprema:
Pileća prsa istucite batom, posolite i popaprite. Gljive i tikvice narežite na ploškice. Rikolu operite pod mlazom vode. Pileća prsa ispržite na kratko. Maknite s vatre i stavite na papirnati ubrus da upiju masnoću. Gljive i tikvice popržite na teflon tavi. Na tanjur redajte prvo rikolu, potom gljive i tikvice, a piletinu narežite na prutiće i poslužite iznad svega.
Objavljeno u 24.sata/recepti
Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008./lipanj, 2016.