Salate

Salata za vruće ljetne dane

  • Ispis

„Puterica“ s pilećim zabatkom i trešnjama

 

Sastav za 4 osobe:

 

4 kom pilećeg zabatka srednje veličine;

4 ploške tosta;

500 g svježih trešanja;

3 glavice salate puterice;

4 kom rotkvica;

1 žlica vlasca;

60 ml limunovog soka;

3 žlice senfa;

3 žlice (sitno sjeckano) svježeg kopra;

2 žlice meda;

1 češanj češnjaka;

60 ml maslinovog ulja;

Sol;

Crni papar;

 

Priprema:

 

1) Pomiješati limunov sok, senf, nasjeckani kopar, med i nasjeckani češnjak u maloj zdjeli, te postepenu umiješati ulje. Dodati sol i papar prema okusu, te ostaviti na stranu.

2) S pečenog pilećeg zabatka odvojiti kosti i kožu koju odstranimo.  Meso narezati na „rezance“. Na malo masnoće na kojoj se peklo meso prepecite kockice tosta, uz češće miješanje, dok kockice ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kad je gotovo tost (kockice) izvadite i stavite na salvetu da upije ostatak masnoće.

Narezano pileće meso stavite u veću zdjelu, dodajte trešnje bez koštica, salatu putericu narezanu na listiće, rotkvice tanko narezane i kosani vlasac, dodajte već ranije pripremljen umak i lagano promiješajte. 

 

Recept: Miroslav Dolovčak, šef kuhinje zagrebačkog Hotela Aristos

 

 

Uppt, preuzeto iz revije HAK br. 205/Gastronomija/lipanj, 2016.