Salate

Salata od poriluka

  • Ispis

Potrebno:

600 g poriluka;

1 dl soka od rajčice;

2 žlice ulja (maslinovo);

sok od limuna:

malo soli i papra (a može umjesto papra malo đumbira u prahu); 

Postupak: 

Za ovu salatu odaberite sasvim lade i tanke strukove poriluka. Očistite ih, uzdužno razrežite,operite te narežite na kolutiće. Istresite u zdjelu, posolite i popaprite te dobro promiješajte rukama. U posebnoj zdjeli pripremite marinadu od ulja, soka od rajčice, te limunovog soka. Kad marinadu dobro promiješate (pjenjačicom) prelijte po poriluku. Salatu možete poslužiti uz bilo koje jelo, a osobito uz jela od krumpira (posebno uz pečene krumpire)! Dobar tek! 

(Izbor iz «Vegetarijanske kuhinje») 

Radionica kuhanja br. 6, 24.11.2011. Tema: „Salate“