Izvrsno jelo kao doručak, osobito za djecu prije škole. Također može biti i užina oko 18 h uz dodatak jednog jogurta i miješane salate! Također izvrsno zdrava hrana za starije osobe i osobe sa želičanim problemima s obzirom da je kaša lago probavljiva i puna vitamina i minerala!
Potrebno:
100 g raži;3 šalice mlake vode;1 šalica suhog voća (može biti isto npr. samo šljive ili marelice, a također može biti i miješano razno suho voće);
Priprema:
Raženo zrnje sameljite u fino brašno. Možete to učiniti i u mlincu za kavu! Brašno zamiješajte s vodom, tako da se ne naprave grudice. Zatim stavite na jaču vatru i naglo zakuhajte uz brzo miješanje. Kad počne vrijeti, stišajte vatru i još par minuta lagano kuhajte. Prethodno narezano suho voće umiješajte prije nego što kašu maknete s vatre. Razdijelite u zdjelice, ukrasite ostacima usitnjenog suhog voća i možete ohladite. Kaša se može jesti i hladna i topla.
Izvor: Ljekovitost voća i povrća, Hrana koja liječi ; Autori: Klaus Oberbeil dr. med & Kristina Lentz, Veble Commerce, Zagreb;
Uppt, kolovoz 2011./m.v.