Predjela

Špageti sa kestenjem!

  • Ispis

Sastojci: 

500 g špageta;

250 g kuhanih i očišćenih kestena;

30 g margarina;

30 g maslaca;

parmezan;

½ litre juhe od povrća

1 žličica brašna;

1 žlica pirea od rajčica;

½ čaše crnog (ili bijelog) vina;sol, papar, limunov sok, bosiljak; 

Postupak: 

1)      Špagete kuhajte u osoljenoj vodi, ocijedite ih i istresite na tavu s vrućim maslacem. Promiješajte, pospite ribanim parmezanom, poklopite i ostavite na toplom.

2)      U posebnoj zdjeli rastopite margarin (ili umjesto toga dodajte žlicu maslinovog ulja), i na njemu prepržite brašno i dodajte pire od rajčica. Umak začinite sa½ čaše vina, limunovim sokom te popaprite po ukusu uz dodatak par listića sjeckanog bosiljka.

3)      Kad umak malo prokrčka, dodajte pire od kestenja. Pustite da još neko vrijeme lagano krčka, a onda to prelijte po špagetima.

4)      Ukrasite s nekoliko komada cijelih kestena.

Knjiga „Vegetarijanska kuhinja“ - SNL, 1989 (Autori: Ljubomir i Maja Grubor)