Sastojci:
500 g špageta;
250 g kuhanih i očišćenih kestena;
30 g margarina;
30 g maslaca;
parmezan;
½ litre juhe od povrća
1 žličica brašna;
1 žlica pirea od rajčica;
½ čaše crnog (ili bijelog) vina;sol, papar, limunov sok, bosiljak;
Postupak:
1) Špagete kuhajte u osoljenoj vodi, ocijedite ih i istresite na tavu s vrućim maslacem. Promiješajte, pospite ribanim parmezanom, poklopite i ostavite na toplom.
2) U posebnoj zdjeli rastopite margarin (ili umjesto toga dodajte žlicu maslinovog ulja), i na njemu prepržite brašno i dodajte pire od rajčica. Umak začinite sa½ čaše vina, limunovim sokom te popaprite po ukusu uz dodatak par listića sjeckanog bosiljka.
3) Kad umak malo prokrčka, dodajte pire od kestenja. Pustite da još neko vrijeme lagano krčka, a onda to prelijte po špagetima.
4) Ukrasite s nekoliko komada cijelih kestena.
Knjiga „Vegetarijanska kuhinja“ - SNL, 1989 (Autori: Ljubomir i Maja Grubor)