Predjela

NAMAZ OD BATATA I TUNJEVINE

  • Ispis

NAMAZ OD BATATA I TUNJEVINE

 

Sastojci za cca 600 g namaza:

 

1 žlica margarina

 400 g batata s narančastim mesom, oguljenog i izrezanog na kockice

3 režnja češnjaka, usitnjena

4 jajeta, tvrdo kuhana i izrezana na četvrtine

1 žličica kopra, sušenog

1 žlica svježeg peršinovog lista, usitnjenog

1 konzerva tune neto mase 150 g

sol po želji

⅓ žličice papra

 

Priprema:  

Na tavi rastopite margarin, dodajte batat i pržite ga 3 minute. Dodajte češnjak, kopar i malo soli te pržite 4 minute, odnosno dok batat ne postane mekan. Istresite u dublju posudu, dodajte sve ostale sastojke i štapnim mikserom napravite žitku smjesu. (Sastojke možete propasirati i u multi praktiku.)

 

Poslužite kao namaz, ili kao topao prilog uz meso ili preljev za tjesteninu. Stavite u plastičnu posudu koja se može hermetički zatvoriti i prelijte tankim slojem maslinovog ulja. Namaz možete držati u hladnjaku do 5 dana.