Juhe

JUHA OD ZELJA

  • Ispis

Jedno vrijeme (prije nekih par godina) bila je vrlo popularna Juha od zelja ili Kupusova juha. No, kao i sve «dijetne novotarije» i ona je ubrzo pala u zaborav. No, ova juha je izuzetno kvalitetno jelo, koje se preporuča u zimskim danima, a isto tako i povremeno uzeti jedan dan «detoksifikacije» i juhu rasporediti na par obroka, osobito nakon preobilnih i teških jela!

JUHA OD ZELJA 

 

Za juhu je potrebno (izbor namirnica po želji, ovisno o količini koju želimo skuhati);

 -          1 glavicu iskeckanog zelja (svježeg)

-          1-2 srednje paprike;

-          1 žuta mrkva nasjeckana na kockice;

-          1 mala glavica celera također narezana na koCkice

-          1 manji poriluk izrezan na kolutiće;

-          1-2 pasirane rajčice (može i iz konzerve ili pelat);

-          vezica celera;

-          par listića suhog lovora;

-          papar, i ostalih začina po želji! 

 

Priprema:

 

Uz dodatak određene količine vode (po želji) povrće se kuha dok ravnomjerno ne omekša, tj. ne smije se prekuhati. Kad je juha gotova, ukoliko ste odlučili cijeli dan konzumirati juhu, porcije su veličine šalice od 2 dcl, raspoređene u obroke! Između dvaju obroka juhe dobro je pojesti neko svježe povrće, npr. za večeru svježe rajčice s mozzarellom, a prije spavanja npr. jednu jabuku! Juha je dobra iz razloga što potiče izlučivanje vode a uz to i štetnih radikala, čime pridonosi čišćenju tj. detoksifikaciji organizma!    

 

 

Arhiva Uppt