Juhe

GUSTA SELJAČKA JUHA OD KRUMPIRA

  • Ispis
Izvor: 24.sata/30.5.08./Kulinarska radionica Zagvozd/Piše: Ivanka ŠutaDana 23. svibnja povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti u kulinarskoj radionici u zagvozdu kuhala su se jela od krumpira iz 15 europskih zemalja.

GUSTA SELJAČKA JUHA OD KRUMPIRA

 

Sastojci:

krumpir, malo mlijeka, maslaca i limuna, poriluk i dimljena panceta, muškatni orašćić, sol, papar - sve po želji; 

 

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte. Propasirajte ga da ne bude niti pregust niti prerijedak. Dodajte mlijeko, naribani muškatni oraščić, papar i sol. Na kraju na malo maslaca i limuna propržite kolutiće poriluka i komadiće dimljene pancete. Pri serviranju se doda po žlica navedene mješavine na vrh ili se stavi u posebnu posudicu kako bi se moglo dodatno poslužiti uz juhu. 

 

Izvor: 24.sata/30.5.08./Kulinarska radionica Zagvozd/Piše: Ivanka Šuta

 

Dana 23. svibnja povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti u kulinarskoj radionici u zagvozdu kuhala su se jela od krumpira iz 15 europskih zemalja.  

 

Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008.