GUSTA SELJAČKA JUHA OD KRUMPIRA
Sastojci:
krumpir, malo mlijeka, maslaca i limuna, poriluk i dimljena panceta, muškatni orašćić, sol, papar - sve po želji;
Priprema:
Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte. Propasirajte ga da ne bude niti pregust niti prerijedak. Dodajte mlijeko, naribani muškatni oraščić, papar i sol. Na kraju na malo maslaca i limuna propržite kolutiće poriluka i komadiće dimljene pancete. Pri serviranju se doda po žlica navedene mješavine na vrh ili se stavi u posebnu posudicu kako bi se moglo dodatno poslužiti uz juhu.
Izvor: 24.sata/30.5.08./Kulinarska radionica Zagvozd/Piše: Ivanka Šuta
Dana 23. svibnja povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti u kulinarskoj radionici u zagvozdu kuhala su se jela od krumpira iz 15 europskih zemalja.
Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008.