Juhe

JUHA OD MRKVE SA SJEMENKAMA GORUŠICE, KORIJANDEROM I LIMETOM

  • Ispis
 

JUHA OD MRKVE SA SJEMENKAMA GORUŠICE, KORIJANEDROM I LIMETOM

Porcija za dvije osobe
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta

Sastojci:
2 žlice sitno nasjeckanog luka mariniranog u maslinovom ulju ;
125 grama svježeg luka ;
2 češnja češnjaka ;
20 grama korijena đumbira ;
1 žličica sitno sjeckanog čilija;
1 žličica maslaca ;
2 žličice sjemenki crne gorušice;
500 grama mrkve srednje veličine ;
100 grama leće ( mahunarka po izboru);
2 kokošje kocke za juhu ;
2 limete;
Korijander;

Priprema:
Nasijecite luk, češnjak, đumbir i potom sve pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri u srednje velikom loncu. Zatim dodajte sjemenke gorušice, nasjeckani čili i maslac. Kuhajte sve dok luk ne omekša, a na kraju umiješajte nasjeckanu mrkvu i leću (ili grah, grašak, slanutak ili bilo koju drugu mahunarku koju ste prethodno skuhali).
Rastopite kokošje kocke u jednoj litri kipuće vode, a zatim sve prelijte u lonac sa smjesom. Kuhajte oko petnaest minuta povremeno miješajući. Na kraju dodajte malo isjeckanog korijandra i soka od limete.
Poslužite uz domaći ili raženi kruh.

 

Objavljeno 22.2.2008. www. klik..vecernji.hr/Domaće je najbolje/Brze, jeftine i zdrave juhe

Preuzeto za web Udruge, 21.svibanj, 2008.