Juhe
- Detalji
-
Objavljeno Ponedjeljak, 28 Rujan 2009 17:45
-
Hitovi: 8149
Sastojci:
300 g slanutka;
2 stručka celera;
nekoliko listića kadulje;
1 češanj češnjaka;
10 kom. suhih gljiva; (ne nužno)
2 žličice pirea od rajčice;
3 žlice maslinovog ulja;
ulje;
sol;
papar;
kriške prženog kruha;
Postupak:
1) Slanutak proberite,operite i navečer namočite u mlakoj vodi. Sutradan ga ocijedite i stavite kuhati u mlaku vodu bez soli.
2) 2) Nakon jednog sata kuhanja dodajte nasjeckani celer, češnjak, kadulju te prethodno namočene suhe gljive. osolite i popaprite po ukusu.
3) Pire od rajčica razmutite u malo vode od kuhanog slanutka pa dolijte u juhu.
4) Začinite maslinovim uljem te sve skupa dalje kuhajte dok slanutak ne omekša.
5) Ovako pripremljenu juhu poslužite s križkama (ili komadićima) prženog kruha!!
Dobar tek!
Knjiga „Vegetarijanska kuhinja, SNL, Zagreb 1989“ Autori: Ljubomir i Maja Grubor)
Uppt, rujan 2009./mv