KREM JUHA OD PURETINE /ILI PILETINE
Specijalitet zagorske kuhinje
Sastojci:3 dcl purećeg temeljca
1 mala šalica rižeriže
2 žličice maslinovog ulja
režanj usitnjenog češnjaka
1-2 mrkve
1 celer
1 isjeckan crveni luk
sol, papra
10 dkg kuhane narezane puretine
1 dcl sojinog vrhnja ili mlijeka
svježić peršina Napomena: količine sastojaka možemo dodavati po volji i želji prema afinitetima
Postupak:
Ugrijte maslinovo ulje u tavi pa dodajte mrkvu, crveni luk i celer. Zatim pirjajte sve dok ne omekša. Uz mješanje dodajte pileći temeljac, kuhanu rižu, papar, sol i puretinu. Neka sve zajedno lagano kuha oko 10 minuta a potom dodajte vrhnje. Kada je gotovo posipajte sjeckanim peršinom.
Vidi :RECEPTI/namirnice/maslinovo ulje/celer/luk/češnjak/puretina/piletina
Vidi: SAVJETI/Prehrana/Bjelančevine
Izvor: web Gastronaut.hr/kolovoz 2007./prerađeno za potrebe Udruge