Glavna jela

BATAK U UMAKU OD NARANČE I ĐUMBIRA

  • Ispis

BATAK U UMAKU OD NARANČE I ĐUMBIRA  

 

Sastojci: 

Ø       4 pileća batka sa zabatkom (ili čisto pileće ili pureće meso);

Ø       02, dcl maslinovog ulja;

Ø       30 dkg kuhane riže;

Ø       15 dkg crvenog luka:

Ø       40 grama grožđica (ili brusnica);

Ø       10 grama nasjeckanih badema;

Ø       15 dkg maslaca;

Ø       16 dkg mini rajčica (ili pirea od rajčice ili pelat rajčica);

Ø       2 žlice džema od naranče

Ø       0,2 dcl narančinog soka

Ø       1 žličica ribanog đumbira (ili đumbira u prahu);

Ø       1 mala kavena žličica curryja;

Ø       ½ male žličice cimeta;

Ø       sok, papar; 

 

Priprema: 

U tavi otopite maslac i  na njemu prepržite luk, a kad počne dobaviti boju, dodajte žličice džema,sok od naranče, đumbir, curry i malo cimeta, te lagano miješajte da dobijete određenu gustoću. Nakon toga na maslinovom ulju prepržite drugi dio luka do zlatnosmeđe boje, dodajte grožđice (ili brusnice), nasjeckane bademe, rižu i to pospite sa malo soli i papra. Umak poslužite kao prilog uz pileći (ili pureći) batak (ili bijelo meso). Možete dodati par kapi soja umaka ili žličicu soja –vrhnja!

Dobar tek!! 

 

 Izvor: Magazin Extra br. 327, listopad 2008.  

 

Za Uppt, prepisano studeni 2008.