Glavna jela

BAKALAR I CELER

  • Ispis

BAKALAR I CELER

Ovo je vrlo malo poznato jelo, ali veoma kvalitetno pogotovo zbog originalne kombinacije okusa. 

 

Postupak:

Nakon što smo ga ostavili namočenog 24 sata uz mijenjanje vode, bakalar kuhamo 15-tak minuta. Istovremeno kuhamo i korijen ili dva celera (ovisno o veličini).

 

Nakon što je sve kuhano ocijediti, izvaditi celer te ga zgnječiti vilicom, i dodati češnjak, malo ružmarina i kadulje.

Sve zajedno začiniti još 1 žlicom maslinovog ulja, a bakalar još dodatno posipati nasjeckanim češnjakom, te sjeckanim ružmarinom i kaduljom. 

 

Uz ovo jelo možemo poslužiti i šalicu prepečenih sezamovih sjemenki za posipavanje.  

 

 

Predavanje u Udruzi, 24.4.2006. na temuKombiniranje hranepravilnim kombinacijama do zdravlja

 

 

Možda će Vam biti neobični neki od recepata, ali pridržavajući se pravilne i zdrave prehrane, nije loše ponekad pokušati s nekim od prirodnih poruka i željama našeg organizma za određenim promjenama, koje ni na koji način ne mogu ugroziti zdravlje, a mogu samo pridonijeti tome da se bolje osjećamo već time što smo nešto promijenili.

 

 

preuzeto sa internet stranice t-portal/zdravlje