Glavna jela

ŠPAGETI S BROKULOM I BIJELIM MESOM

  • Ispis

ŠPAGETI S BROKULOM I BIJELIM MESOM 

 

Sastojci:

50 dkg špinata;

25 dkg brokule;

½ pečenog (ili kuhanog) pileta bez kožice

maslinovo ulje:

2 češnja češnjaka;

½ žličice soli

;papar, mljevena paprika, začini po želji 

 

Priprema:

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih, ali ostavite pola šalice vode u kojoj ste ih kuhali. Stabljiku brokule tanko izrežite i sitno natrgajte cvjetove. Zagrijte ulje. Dodajte sitno sjeckani češnjak, brokulu i pola soli. Kuhajte cca 5 minuta. Dodajte špagete. Meso pileta izrežite na kockice i dodajte svemu. Dodajte i vodu od kuhanja, preostalu sol i malo papra. Kuhajte oko 3 minute. Nakon toga dodajte crvenu papriku, žličicu maslinovog ulja i promiješajte. Možete poslužiti hladno ili toplo uz neku sezonsku salatu!  

 

NAJZDRAVIJI ZALOGAJI OD TJESTENINE

 

Kuhano povrće samo, u umaku ili poprženo s malo mesa s tjesteninom dat će bogat i zdrav obrok, a pogotovo ako je kombinaciji kao hladna  salata od tjestenine. 

Savjet

Izvrsna kombinacija u salati od tjestenine su listovi svježeg špinata (nasjeckani), narezana rotkvica, te nasjeckani mladi luk.!!

Savjet

Uz tjesteninu idealno pristaje jednostavan umak od maslinovog ulja. Nakon što ocijedite tjesteninu, vratite je u zdjelu, pospite maslinovim uljem i zagrijte. Nakon toga dodajte sok, peršin ili bosiljak i poslužite.  

Savjet

Talijani tjesteninu nikad ne ispiru nakon kuhanja jer se, kažu, tako uklanja aroma i škrob koji omogućuje da se umak dobro sjedini s njom. Zbog toga ne treba stavljati ni ulje u vodu. 

Savjet

Sol je u tjesteninu najbolje dodati čim voda zakuha. Na 0,5 kg tjestenine idu 2 žlice soli. 

 

Izvor: Metro/Gastro/instyle/prijedlozi coolinarika.com

Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008.