Glavna jela

PILE U UMAKU OD GRAŠKA

  • Ispis

PILE U UMAKU OD GRAŠKA 

 

Sastojci za 4 osobe:

2 kg piletine;

4 žlice ulja;

1 glavica luka;

1 žlica pasirane rajčice;

40 dkg graška;

2 dcl kiselog vrhnja (može i sojinog ili ½ vrhnja i ½ jogurta);

crvena paprika;

sol, papar, češnjak, lišće peršina; 

 

Priprema (40-tak minuta):

Odvojite kožicu i pile narežite na komadiće i prepecite na vrućem ulju ili maslacu (vrlo mala količina). Pecite dok ne porumeni.Nakon toga meso izvadite, a na istom ulju prepecite sitno sjeckani luk. kad požuti dodajte češnjak, sok od rajčice i malo crvene paprike i sve zalijte vodom.Nakon što ponovno provrije, dodajte komade pečene piletine, sol i papar. Pustite da još malo prokuha zatim dodajte kuhani grašak i sve zajedno promiješajte. Prije serviranja dodajte sitno sjeckani peršin i kiselo vrhnje (ili sojino vrhnje). Poslužite uz krumpir kuhan u slanoj vodi. 

 

Objavljeno u 24.sata/recepti čitatelja/Vesna Martinić iz Čakovca

 

Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008.