BODULSKA SIMFONIJA KRUMPIRA I PAPRIKA
Sastojci:
1 kg sitnog krumpira;
4-5 crvenih paprika;
2-3 tikvice;
maslinovo ulje;
svježi peršin;
nekoliko češnja češnjaka;
sol, papar;
Priprema:
Krumpir izrežite na ploške, do pola blanširajte, a zatim ispecite na roštilju. Papriku i tikvice izrežite na ploške i ispecite. Začinite uljem i smjesom začina. Poslužite na tanjur kao ražnjić - na vrh nataknite krumpir, papriku, tikvice i tako redom.
Izvor: 24.sata/30.5.08./Kulinarska radionica Zagvozd/Piše: Ivanka Šuta
Dana 23. svibnja povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti u kulinarskoj radionici u zagvozdu kuhala su se jela od krumpira iz 15 europskih zemalja.
Preuzeto za web Udruge, spranj 2008.