Glavna jela

BODULSKA SIMFONIJA KRUMPIRA I PAPRIKA

  • Ispis
Izvor: 24.sata/30.5.08./Kulinarska radionica Zagvozd/Piše: Ivanka ŠutaDana 23. svibnja povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti u kulinarskoj radionici u zagvozdu kuhala su se jela od krumpira iz 15 europskih zemalja.

BODULSKA SIMFONIJA KRUMPIRA I PAPRIKA 

 

Sastojci:

1 kg sitnog krumpira;

4-5 crvenih paprika;

2-3 tikvice;

maslinovo ulje;

svježi peršin;

nekoliko češnja češnjaka;

sol, papar; 

 

Priprema:

Krumpir izrežite na ploške, do pola blanširajte, a zatim ispecite na roštilju. Papriku i tikvice izrežite na ploške i ispecite. Začinite uljem i smjesom začina. Poslužite na tanjur kao ražnjić - na vrh nataknite krumpir, papriku, tikvice i tako redom. 

 

Izvor: 24.sata/30.5.08./Kulinarska radionica Zagvozd/Piše: Ivanka Šuta

 

Dana 23. svibnja povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti u kulinarskoj radionici u zagvozdu kuhala su se jela od krumpira iz 15 europskih zemalja. 

Preuzeto za web Udruge, spranj 2008.