Glavna jela

MEDITERANSKA PILETINA

  • Ispis

MEDITERANSKA PILETINA

 

 

 2 žličice maslinovog ulja
2 žlice bijelog vina
3 pileća prsa bez kostiju i kože; prepolovljena
3 režnja češnjaka, isjeckanog
1/2 šalice sjeckanog luka
3 srednje velike rajčice, grubo narezane
2 žličice sjeckane majčine dušice (timijana)
1 žlica sjeckanog bosiljka
1/2 šalice bijelog vina
1/2 šalice maslina
1/4 šalice sjeckanog peršina
svježe mljeveni papar
prstohvat soli, po želji


Zagrijte ulje i vino na srednje jakoj vatri. Dodajte pileća prsa i pirjajte dok ne postanu zlatne boje, 4 do 6 min sa svake strane.Pržite češnjak oko 30 sekundi na ulju koje je ostalo od pečenja mesa. Dodajte luk i pržite daljnje 3 minute. Dodajte rajčice i zakuhajte.Smanjite vatru, ulijte vino i krčkajte 10-ak minuta. Dodajte majčinu dušicu i bosiljak pa pirjajte dalje 5 min.Vratite piletinu u posudu i pokrijte. Kuhajte na laganoj vatri dok se piletina potpuno ne skuha.

Dodajte masline i peršin i kuhajte 1 min. Začinite solju i paprom i poslužite.

 

 

OBJAVLJENO NA WEB STRANICAMA HRVATSKOG INFORMATIVNOG CENTRA

hic 

Za web udruge preuzeto žujak 2008