Glavna jela

BAGUETTE S MASLINAMA

  • Ispis

BAGUETTE S MASLINAMA

 

Sastojci:

800 g glatkog brašna
4,4 dl vode
1 kockica svježeg kvasca
4 žlice maslinovog ulja
10 g soli (1 žličica)
200 g crnih maslina bez koštica
papir za pečenje

 

Priprema:

Svježi kvasac razmutite u mlakoj vodi. Primiješajte mu 2 žlice brašna i 1/2 žličice šećera pa ga ostavite na toplome da buja. Dignuti kvasac ulijte posred brašna, dodajte maslinovo ulje i sol pa umijesite glatko tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplome da udvostruči obujam. Pećnicu ugrijte na 180°C.

 

 

Postupak:

Masline narežite na četvrtine, zatim ih umijesite u dignuto tijesto. Na radnoj površini posutoj brašnom od tijesta oblikujte dvije duguljaste štruce. Položite ih na lim obložen papirom i još jednom ostavite da bujaju. Neposredno pred pečenje bagutte ukoso zarežite oštrim nožem, zatim tijesto pecite 40 minuta u ranije ugrijanoj pećnici. Sačekajte da se kruh malo ohladi pa ga još mlakog poslužite uz prilog po izboru, npr. tanko rezani pršut.  

 

Za web Udruge preuzeto sa portala www.dobartek.hr/siječanj 2008.