SAVIJAČA OD KISELOG ZELJA I KRUMPIRA
Priprema ovog jela brza je i jeftina. Samo trebate malo prakse. Sastojke pomiješate i nadjenete u kore za savijaču koju potom zamotate, stavite u pećnicu i nedjeljni ručak je gotov.
Sastojci za četiri osobe:
- vrećica kiselo zelje rezano (500 g)
- krumpir 500 g
- slanina ili špek 100 g
- crveni luk 200 g
- ulje 100 ml
- malo slatke mljevene crvene paprike
- 8 komada kora za savijaču
- sol i papar
Postupak:
Pirjajte sitno sjeckani luk na masnoći, dodajte oprano i narezano kiselo zelje, malo crvene paprike i ostavite da se lagano pirja. U drugoj tavici prepržite sitno sjeckani krumpir i na kraju dodajte narezanu slaninu ili špek.
Sve to zajedno pomiješajte sa zeljem, zapaprite i zamotajte u savijače. Motajte po dvije kore za jednu savijaču.
Posložite savijače u pleh za pečenje, te pospite vrućom vodom koju ste prethodno skuhali i zapaprili. Savijače stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 10 minuta. Poslužite vruće uz dobru čašu vina.
Dobar tek!
vlado- Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.