Glavna jela

Patlidžani i umak od jogurta

  • Ispis

Priprema: 

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Probušite kožu patlidžana vilicom i stavite na pladanj za pečenje. Pecite 40 minuta, dok ne omekšaju.

2. Ohladite patlidžane, prerežite ih, izvadite meso i stavite u zdjelu.

3. Zgnječite patlidžane s maslinovim uljem, sokom od limuna i češnjakom dok ne bude mekana smjesa ili nekoliko sekundi izmiješajte u sokovniku ili mikseru.

4. Nasjeckajte pimente na male kockice i dodajte u smjesu patlidžana.

5. Na kraju dodajte jogurt. Dobro promiješajte i začinite solju i paprom.

6. Dodajte nasjeckane masline i ostavite u hladnjaku hladiti 30 minuta.

7. Stavite cvjetiće brokule i cvjetače te mrkvu u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Neka se lagano namaču 2 minute, isperite u hladnoj vodi. Ocijedite i poslužite uz crudites (miješano zeleno povrće). 

Savjet kuhara

Slijedeći srednjoistočni stil ovog jela, možete poslužiti i komadiće toploga, beskvasnog kruha poput naan ili pitta (vrste lepinja). 

Izvor: Niskokalorična jela, specijalno izdanje za Večernji list 

http://www.centar-zdravlja.net/zdravi-recepti/vegetarijanska-prehrana/14/patlidzani-i-umak-od-jogurta/198/ 

 

Uppt, kolovoz 2011.