Glavna jela

Gratinirani poriluk iz pećnice

  • Ispis

 

(može i drugo povrće ili miješano povrće sve na isti način)   

http://djh.hrt.hr/receptiizbornik/330-jela-s-povrem-21-2532011/2899-gratinirani-poriluk-iz-penice

 

 

Sastojci za 4 osobe:

8 stabljika poriluka;
200 ml vrhnja za kuhanje;
180 ml jogurta;
150 g feta sira;
70 g  sira parmezana;
30 g  krušnih mrvica;
30 g  maslaca;
1 jaje;
sol i papar;

 

Priprema:
Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu. Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta. Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo. U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke. Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

 

I to je to, dobar tek!

Almo Čatlak, DJH 21.03.2011.

izvor:www.crochef.com