Glavna jela

BOSANSKI LONAC „DVA PRIJATELJA“

  • Ispis

Sastav:

Meso: janjetina, domaća panceta, kobasice, vratina

Povrće: kupus, kelj, mrkvica, peršin, celer, korabica, poriluk, paprika, paradajz, mahune, tikvice, crveni luk – kkoličine po želji.

Začini: sol, papar, đumbir, ružmarin, matičnjak, origano i sl.

Omjer i vrste povrća prema želji kao i u odnosu na količinu mesa (najbolje je 1:1 meso-povrće). Ovčetina - obavezno!!

Priprema:

Meso i povrće narezati na veličine za jedan zalogaj. U lonac staviti red povrća, red mesa, dok se sve ne potroši, zaliti vodom da je sve pokriveno,  dodati začine po želji. Kuhati dok je meso mekano. 

Napomen: pripremila sam upravo danas „Bosanski lonac za dva prijatelja“ i moram priznati da je bilo izvanredno!!! 

Hvala prijateljici Branki na ovom receptu i savjetima. Ovo ću svakako ponoviti!!

Uppt, 25.06.2010.

(pripremila i prijatelje ugostila Mirela, 25.lipanj 2010.)

 

 

 

 

 

Pogledajte još jedan recept koji sam pronašla "tragajući za slikama"

 

Bosanski lonac

 

sa Bosanskohercegovačkog kuharskog web portala