Glavna jela

ŠPAROGE S PORILUKOM

  • Ispis

Potrebno:

500 g šparoga;

500 g tankog poriluka;

4 jaja;

80 g maslaca;

1 žlica parmezana;

1 vezica peršina;

1 limun;

sol, papar;  

Priprema:

Očistite šparoge i poriluk kojemu ste odrezali zeleno „perje“ povežite u snopiće i stavite zajedno kuhati u kipuću i osoljenu vodu. Kuhajte dok ne omekšaju, ne smiju se prekuhati. Kad je kuhano, ocijedite i složite u vatrostalnu zdjelu. Maslac otopite, dodajte limunov sok, sol, papar, parmezan, sjeckani peršin i sve čvrsto izmiješajte u kremastu masu. Jaja umutite posebno u zdjelici, dodajte napravljenu masu pa tucite dok ne dobijete pjenušavu kremu. Šparoge i poriluk prelijte kremom i zapecite u pećnici da lagano požuti!Servirati i toplo i hladno!

Dobar tek!! 

Vegetarijanska kuhinja, Posebno izdanje; autori: Ljubomir i Maja Grubor; SNL, Zagreb, 1989.(str.228-231) 

Uppt, 28.04.2010./m.v.