Potrebno:
500 g šparoga;
500 g tankog poriluka;
4 jaja;
80 g maslaca;
1 žlica parmezana;
1 vezica peršina;
1 limun;
sol, papar;
Priprema:
Očistite šparoge i poriluk kojemu ste odrezali zeleno „perje“ povežite u snopiće i stavite zajedno kuhati u kipuću i osoljenu vodu. Kuhajte dok ne omekšaju, ne smiju se prekuhati. Kad je kuhano, ocijedite i složite u vatrostalnu zdjelu. Maslac otopite, dodajte limunov sok, sol, papar, parmezan, sjeckani peršin i sve čvrsto izmiješajte u kremastu masu. Jaja umutite posebno u zdjelici, dodajte napravljenu masu pa tucite dok ne dobijete pjenušavu kremu. Šparoge i poriluk prelijte kremom i zapecite u pećnici da lagano požuti!Servirati i toplo i hladno!
Dobar tek!!
Vegetarijanska kuhinja, Posebno izdanje; autori: Ljubomir i Maja Grubor; SNL, Zagreb, 1989.(str.228-231)
Uppt, 28.04.2010./m.v.