Glavna jela

ŠPAROGE U UMAKU OD PERŠINA

  • Ispis

Potrebno:

1 kg šparoga;

2 žlice sjeckanog peršina;

2 mala režnja češnjaka;

1 meko kuhano jaje;

1 žlica octa (može i aceto balsamico);

1 žlica gorušice (senfa);

1 dl maslinovog ulja;

sol, papar 

Priprema: 

Šparoge operite, odrežite im tvrdi bijeli dio, povežite ih u dva svežnjića i skuhajte u blago posoljenoj vodi i ostavite na toplom. U međuvremenu pripremite umak: peršin operite, osušite i što sitnije nasjeckajte zajedno sa češnjakom. Jaje izdborite, dodatje ocat i gorušicu, te nasjeckan peršin i češnjak i dobro miješajte dodavajući kap po kap ulja, da biste dobili kremastu smjesu. Šparoge ocijedite, složite u zagrijanu posudu, prelite umakom i ponudite. Također možete posebno servirati šparoge a posebno umak!!

Dobar Tek!! 

Vegetarijanska kuhinja, Posebno izdanje; autori: Ljubomir i Maja Grubor; SNL, Zagreb, 1989.(str.228-231) 

Uppt, 28.04.2010./m.v.