Objavljeno:
Sastojci za 2 osobe:
1 tikvica;
2 češnja bijelog luka;
200 gr mozzarella;
1 žlica soka od limuna;
2-3 žlice maslinovog ulja;
slo i biber, začini po vlastitom izboru
1. Tikvicu po duzini izrezati na listove debljine 0.5cm ili jos tanje, najbolje pomoću mašine za kruh. Bijeli luk malo pritisnuti i na maslinovom ulju proprziti dodati listove tikvice pa i njih na kratko sa obje strane propržiti. Posoliti, pobiberiti i staviti na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
2. Mozzarellu izrezati na malo deblje komadiće i naizmjenično sa narezanim tikvicama nizati na ražnjiće.
3. staviti ražnjiće u zdjelicu i preliti sa maslinovim uljem i sokom od limuna.Pokriti i marinirati desetak min.
Posluživanje
Po receptu u marinadu ide mnogo vise maslinovog ulja. Ja sam navedenu količinu prilagodila sebi