ŠPAGETI CARBONARA S BATATOM
Sastojci za 4-6 osoba:
500 g špageta
3 – 4 žlice maslinovog ulja
1 crveni luk, usitnjen
2 režnja češnjaka, usitnjena
100 g šunkarice, narezane na kockice
malo slanine, narezane na kockice
400 g batata, oguljenog i narezanog na kockice
250 ml vrhnja za kuhanje (ili sojinog mlijeka),
½ žličice kopra,
1 žlica svježeg peršinovog lista,
usitnjenog prstohvat origana (po želji)
sol papar parmezan ili dimljeni sir (ili tofu) naribani
Priprema:
U zasoljenu, kipuću vodu, uz dodatak žlice ulja, stavite špagete da se kuhaju. Na maslinovom ulju lagano pržite crveni luk dok ne omekša.
Dodajte češnjak, šunkaricu i slaninu te pirjajte 2 – 3 minute. Dodajte batat i malo soli te pirjajte 7 – 8 minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje, kopar, peršinov list, origano i malo papra te kuhajte 1 – 2 minute. Ocijedite špagete te ih prelijte umakom. Posipajte parmezan ili dimljeni sir.
Vidi : NAMIRNICE/batat