Deserti

SUŠENE JABUKE

  • Ispis

SUŠENE JABUKE

 

Specijalitet hrvatske kuhinje

 

Opis:
Oguliti jabuke, izvaditi sredinu spravom za vađenje. Izrezati ih vodoravno na komade debljine 1 cm. Zagrijati pećnicu na 40oC.

 

 Poslagati kriške jednu pokraj druge na jedan ili više limova. Ostaviti ih u pećnici oko jedan dan, izbjegavajući da se peku.

Izvaditi ih i staviti na sunce da se potpuno osuše, okrećući ih 2-3 puta dnevno.

 Pošto se osuše, moraju ostati još uvijek meke i gipke.

 

Na kraju se poslažu u jako čiste drvene sanduke, po mogućnosti obložene sumpornim ili masnim papirom.

 

Prije upotrebe treba ih preko noći ostaviti u mlakoj vodi da nadoknade tekućinu izgubljenu sušenjem. Mogu se jesti umjesto čipsa i ostalh grickalica, a isto tako i u kombinaciji s mliječnim proizvodima (jogurt, mlijeko, kombinacija sa mislijima itd.), te ih se može posipati sa cimetom.  

 

 

Preuzeto/ coolinarika/GASTRONAUT/ T-portal 

 

Vidi : RECEPTI/namirnice/jabuke/jabučni ocat