SUŠENE JABUKE
Specijalitet hrvatske kuhinje
Opis:
Oguliti jabuke, izvaditi sredinu spravom za vađenje. Izrezati ih vodoravno na komade debljine 1 cm. Zagrijati pećnicu na 40oC.
Poslagati kriške jednu pokraj druge na jedan ili više limova. Ostaviti ih u pećnici oko jedan dan, izbjegavajući da se peku.
Izvaditi ih i staviti na sunce da se potpuno osuše, okrećući ih 2-3 puta dnevno.
Pošto se osuše, moraju ostati još uvijek meke i gipke.
Na kraju se poslažu u jako čiste drvene sanduke, po mogućnosti obložene sumpornim ili masnim papirom.
Prije upotrebe treba ih preko noći ostaviti u mlakoj vodi da nadoknade tekućinu izgubljenu sušenjem. Mogu se jesti umjesto čipsa i ostalh grickalica, a isto tako i u kombinaciji s mliječnim proizvodima (jogurt, mlijeko, kombinacija sa mislijima itd.), te ih se može posipati sa cimetom.
Preuzeto/ coolinarika/GASTRONAUT/ T-portal
Vidi : RECEPTI/namirnice/jabuke/jabučni ocat