Deserti

FRITULE OD MRKVE

  • Ispis

 

FRITULE OD MRKVE (MERLIN)
Specijalitet istarske kuhinje

 

Sastojci:


150 g mrkve
100 g brašna
1 jaje
1 dl bijela vina (malvazija)
2 dl ulja za prženje ABN
4 g soli
30 g ribana parmezana

Opis:
Brašno, žumanjak, vino, sir, sol i sitno ribanu mrkvu dobro izmiješamo, a zatim u to lagano umiješamo čvrsti snijeg od bjelanjaka. Žlicom uzimamo male loptice tijesta i stavljamo ih pržiti u vrelo ulje, okrećući ih da se ravnomjerno isprže i tako tople poredamo kao prilog našim puževima.
 

Izvor:

Gastronaut.hr/kolovoz/2007./ Jelo je kreirala Marisa Vretenar, restoran Lupoglav,za Velesajamski kup kuhara 2003. 

 

Vidi : RECEPTI/NAMIRNICE/mrkva