Namirnice:
Rombići od sezama i kikirikija:
1/2 šalice sezama;
½ šaice kikirikija;
3 šalice integralnog brašna;
1 šalica brašna tip 850;
1 šalica ulja;
¼ praška za pecivo;
1 žičica soli;
Priprema:
Sezam prepržiti na suhoj tavi, te samljeti. Kikiriki samljeti.
Pomiješati sve suhe sastojke, dodati ulje i vodu da se dobije tjesto.
Tjesto razvaljati i izrezati u obliku rombića.
Staviti peći u nauljeni kalup, oko 20 min na 175ºC.
Rombići od maka:
1 šalica mljevenog maka:
3 šalice integralnog brašna;
1 šalica brašna tip 850;
1 šalica ulja;
1/4 praška za pecivo;
5 žlica smeđeg šećera;
Prstohvat soli;
1 naranča;
Priprema:
Naranču razrezati po pola te iscjediti poput limuna.
Pomiješati sve suhe satojke te dodati ulje, vodu i zamijesiti tjesto.
Tijesto razvaljati te izrezati na rombiće.
Staviti peći u nauljeni kalup, oko 20 min na 175ºC.
Servirati kao zalogajčiće uz kavu ili zeleni čaj, uz blagdanska čestitanja.