Deserti

Rombići od sezama, kikirikija i maka

  • Ispis

Namirnice:

Rombići od sezama i kikirikija:


1/2 šalice sezama;
½ šaice kikirikija;
3 šalice integralnog brašna;
1 šalica brašna tip 850;
1 šalica ulja;
¼ praška za pecivo;
1 žičica soli;
 

Priprema:


Sezam prepržiti na suhoj tavi, te samljeti. Kikiriki samljeti.
Pomiješati sve suhe sastojke, dodati ulje i vodu da se dobije tjesto.
Tjesto razvaljati i izrezati u obliku rombića.

Staviti peći u nauljeni kalup, oko 20 min na 175ºC.



Rombići od maka:


1 šalica mljevenog maka:
3 šalice integralnog brašna;
1 šalica brašna tip 850;
1 šalica ulja;
1/4 praška za pecivo;
5 žlica smeđeg šećera;
Prstohvat soli;
1 naranča;

Priprema:


Naranču razrezati po pola te iscjediti poput limuna.
Pomiješati sve suhe satojke te dodati ulje, vodu i zamijesiti tjesto.
Tijesto razvaljati te izrezati na rombiće.


Staviti peći u nauljeni kalup, oko 20 min na 175ºC.


Servirati kao zalogajčiće uz kavu ili zeleni čaj, uz blagdanska čestitanja.