Deserti

Paprenjaci

  • Ispis

Namirnice (za cca 40-tak komada):

40 dag brašna;

14 dag oraha;

14 dag margarina;

14 dag praškastog sladila (umjesto šećera);

1 jaje;

3 žumanjka;

2 velike žlice ruma;

1 čajnu žlicu svježe mljevenog papra;

1 velika žlica meda; 

PRIPREMA:

Sve sastojke dobro umijesite u jednoliko tijesto i ostavite stajati pola sata u hladnjaku. Različitim oblicima s ornamentima oblikujte tijesto kolačiće i poslažite ih na malo nauljen lim za pečenje. Pecite u pećnici pola sata na temperaturi 180*C. Paprenjaci moraju odležati najmanje 10 dana dok tijesto "ne otpusti", tek tada su dobri za jelo. Dostatno za 40 komada.  

Napomena: umjesto papra može se dodati i đumbir u prahu sa malo muškatnog oraščića (mljeveno).