Ovaj recept proslijedila nam je naša Biserka i vjerujem da je recept dobar, jer ona peče izvrsne kolače!
Namirnice:
14 dkg šećera;
4 jaja;
kora naranče;
5 dkg bajama;
10 dkg grožđica (ja stavim brusnice);
5 dkg čokolade;
14 dkg brašna crno....( ja dodam još suho sjeckano voće u boji da bude ljepše i šarenije);
Priprema:
Istući bjelanjke posebno. Šećer i žutanjke dobro izmiješati da smjesa što više naraste.
Dodati struganu koru naranče.
Dodati sjeckano voće i čokoladu isto sjeckanu.
Na kraju dodati brašno i lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Kalup obložim papirom za pečenje.
Peći oko 40 minuta na temperaturi od 180 do 190 C.
Pečeni kruh izvaditi iz kalupa i ostaviti da odstoji dan do dva.
Mirisi naranče, oraha i čokolade vezuju se uz vrijeme Adventa, no mirisnim biskupskim kruhom podići ćete i svakodnevnu kavu ‘’na viši nivo’’.
Dobar tek i uživajte