Deserti

Biskupski kruh

  • Ispis

Ovaj recept proslijedila nam je naša Biserka i vjerujem da je recept dobar, jer ona peče izvrsne kolače!

 

Namirnice:

14 dkg šećera;

4 jaja;

kora naranče;

5 dkg bajama;

10 dkg grožđica (ja stavim brusnice);

5 dkg čokolade;

14 dkg brašna  crno....( ja dodam još suho sjeckano voće u boji da bude ljepše i šarenije); 

Priprema:

Istući bjelanjke posebno. Šećer i žutanjke dobro izmiješati da smjesa što više naraste.

Dodati struganu koru naranče.

Dodati sjeckano voće i čokoladu isto sjeckanu.

Na kraju dodati brašno i lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

Kalup obložim papirom za pečenje.

Peći oko 40 minuta na temperaturi od 180 do 190 C.

Pečeni kruh izvaditi iz kalupa i ostaviti da odstoji dan do dva.  

Mirisi naranče, oraha i čokolade vezuju se uz vrijeme Adventa, no mirisnim biskupskim kruhom podići ćete i svakodnevnu kavu ‘’na viši nivo’’.

 

 

Dobar tek i uživajte