Sastojci:
250 g čokolade s visokim udjelom kakaa;
125 g maslaca;
2 cijela jaja;
4 žutanjka;
4 bjelanjka;
2x5 žlica šećera;
2 žlice Maraschina;
500 ml vrhnja za šlag;
2 vanilin šećera;
2 žlice kakaa;
Priprema:
Čokoladu otopite na pari i zatim joj dodajte maslac kako bi se i on rastopio. Četiri žutanjka i dva cijela jaja miksajte s prvih pet žlica šećera, zatim dodajte mješavinu čokolade i maslaca te Maraschino. Posebno miskajte četiri bjelanjka te postepeno dodavajte drugih pet žlica šećera. Žlicom pomiješajte dvije smjese. Izlijte smjesu u kalup koji ste prethodno obložili masnim papirom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Izvadite tortu iz pećnice, neka se ohladi. Torta će "propasti" te nastalu "rupu" napunite tučenim slatkim vrhnjem u koji ste dodali vanilin šećer i pospite kakaom u prahu. Dobro je ohladite i uživajte!
Recept nam je poslala članica naše Udruge Bibica, kojoj zahvaljujem na uvijek zanimljivim i posebno finim receptima!!!
Pronašla usput i interesantan link – pogledajte!