Deserti

MARCIPAN PUŽIĆI

  • Ispis

Marcipan pužići

za 30 komada
1 jaje;
5 dag šećera;
1 vanili šećer;
10 dag jogurta;
15 dag maslaca;
22,5 dag brašna;
1 žličica praška za pecivo;
20 dag marcipana;
10 dag nasjeckanih badema;
3 žlice marmelade od marelica;


Postupak:
Odvojite bjelanjak od žumanjka. Dobro izmiješajte šećer, vanili šećer, žumanjak, jogurt i maslac. Uspite brašno i prašak za pecivo pa umijesite glatko tijesto. Omotajte ga folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena. Izvaljajte tijesto i marcipan u dva jednaka pravokutnika (30 x 40 cm).
Premažite tijesto bjelanjkom, na njega stavite izvaljani marcipan pa ponovno premazite bjelanjkom. Smotajte. Premažite preostalim bjelanjkom te uvaljajte u nasjeckane bademe. Ostavite u hladnjaku sat vremena. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Roladu narežite na kriške debljine jedan centimetar. Kriške složite na lim obložen masnim papirom te pecite oko 25 min. Zatim izvadite iz pećnice. Zagrijte marmeladu i premažite kolačiće.
Dobar Tek.  

Pripremila: Ivana S.

Objavljeno na: http://www.kuharica.hr/recepti/kolaci_i_deserti/marcipan_puzici.html 

Uppt, studeni 2009.